בין הדיבורים על התקיפה באיראן להאקרים הסעודים, הבחירות שנעשה היום במערכות המידע בארגון יכריעו עד כמה תישמר האיתנות של העסק שלנו בתקופות קשות של איום בטחוני. כך נערכים ליום שאחרי.
מוכנות מערכות המידע לשעת חירום
תקופות קשות מבחינה ביטחונית, כמו מלחמות, פיגועים או אפילו האיום שברקע, הן תקופות קשות לעסקים ויוצרות אוטומטית פגיעה וירידה בהיקף הביזנס. ביקושים יורדים, אנשים יוצאים פחות מהבית וכל זה במקרה הטוב, בו העסק או המפעל לא נפגע ישירות מפגיעות של טילים, מפעילות מלחמתית, בפיגוע או כתוצאה מקריסת תשתיות ביניהן חשמל, מים, טלפון, אינטרנט ועוד.
כבעלי עסק, חובה עליכם להחזיק “תכנית מגירה” ולאפשר לעסק לחזור לפעילות מהירה תוך יצירת המשכיות עסקית, גם במצבי חירום. המשמעות: גיבוי באתרים מרוחקים (DRP/BCP) שיאפשרו להחזיר מערכות מידע בארגון לפעילות במקרה של קטסטרופה.
מענה להמשכיות העסקית במקרה אסון
תוך כמה זמן יוכלו המערכות לעלות מחדש, איזה מידע יגובה בהן ובאיזו תדירות, איזה תרחישי אסון הם המוחשיים ביותר עבור העסק שלי, איזה מערכות הן החיוניות ביותר עבורי, האם לקחתי בחשבון תרחישים של הפסקות חשמל, רעידות אדמה ואסונות טבע או רק איומי טרור ומלחמות? הרבה שאלות, כל עסק עונה עליהן אחרת ואת כולן צריך לקחת בחשבון על מנת לתת מענה להמשכיות העסקית גם במקרה אסון.
עלויות הגיבוי נגזרות מהתשובות לשאלות אלו. ככל שהגיבוי מתבצע במקום מרוחק יותר, כולל מערכות נרחבות יותר, מגבה מידע רב יותר ובתדירות גבוהה יותר, כך גם הפתרונות ישתנו, הספקים יתחלפו והעלות תהיה בהתאם.
לשרוד את המשבר
היום מדובר במציאות קיימת עבור תושבי הדרום ובעתיד לא מן הנמנע שגם עסקים שלא חשים כרגע איום קיומי, ימצאו את עצמם מתמודדים עם אתגרים דומים. תרחישי אסון הם משהו שעסק צריך לדעת להתמודד איתו, בטחוני או אחר. פריצות והאקרים, אסונות טבע, שריפות ותאונות יכולות לקרות בכל מקום, לכל אחד ורק עסק שיהיה מוכן יוכל למזער נזקים, לחזור לפעילות עסקית ולשרוד את המשבר.
אז מה אתה, בעל העסק, צריך לעשות עכשיו? ראשית, אתה צריך להיות מודע. לטמון ראש בחול ולומר “לי זה לא יקרה”, הוא מעשה בלתי אחראי. עם המודעות הזו אתה צריך לתכנן תכנית ברורה שלוקחת בחשבון את צרכי העסק שלך, את הפתרונות הקיימים כיום בשוק ואת התקציב שאתה יכול להקדיש לעניין.
לכל פיתרון גיבוי מרחוק יש יתרונות וחסרונות, יש לבחון את העסק בכללותו ולהתאים לו את הפתרון הטוב ביותר, שיאפשר לו במינימום עלויות לגבות את המערכות החיוניות שלו ולהבטיח לו שקט נפשי בידיעה שהעסק יוכל להתאושש בכל תרחיש.
ייעוץ אסטרטגי למחשוב ענן
מחשוב ענן הוא מונח שלעתים קרובות נזרק לחלל האוויר בימינו, אבל מה זה אומר בדיוק? בסקירה שלפניכם נזכיר את היתרונות הרבים של מחשוב ענן וכיצד הוא יכול לעזור לעסק שלך. אך במיוחד נסביר מהן התועלות של ייעוץ מחשוב בתחום מחשוב הענן, ואיך זה תורם לעסק. פתרונות מחשוב ברמה האסטרטגית העסקית […]
ניהול ידע ארגוני – מדוע זה כל כך חשוב לארגונים?
ניהול ידע ארגוני – ידע הוא כוח וכאשר הארגון מצליח להשתמש בידע לטובתו ולנצל את הידע שברשותו כדי לקדם את עצמו הידע הופך לנכס של ממש. אך ישנו גם קושי לנהל הרבה ידע שמגיע מערוצים שונים, וכאן מגיעה הטכנולוגיה לעזרה. באמצעות כלים מתקדמים כמו למשל: ניהול מערכות מידע ניתן בימינו […]
מדוע ניהול מערכות תשתית הוא קריטי לעסק שלנו?
מידע הוא כוח בעולם העסקים וזה אומר כי כל עסק צריך לחשוב על נושא המידע. העסקים צריכים לאסוף מידע, לשמור אותו, לאחזר אותו וכמובן לנתח אותו ברמה הגבוהה ביותר שיש. עסק אשר לא יצליח לבצע את הפעולות הללו הוא עסק אשר יכשל. כאן נכנס לתמונה הנושא של ניהול מערכות תשתית […]
מדוע שירותי מחשוב ענן לסטארטאפים הם קריטיים?
מחשוב ענן לסטארטאפים – בתקשורת נראה כי כל ישראלי מקים סטארטאפ ויוצא עם אקזיט של מיליונים, האמת כמובן רחוקה מאוד מכך. הקמת סטארטאפ היא בין הדברים הקשים ביותר והמסובכים ביותר שאפשר לעשות. כאשר אנו מקימים סטארטאפ אנו צריכים לחשוב על אלף ואחד דברים כמו הנהלת חשבונות או פיתוח מוצר. אך […]
מחשוב ענן – יתרונות וחסרונות
תחום מחשוב הענן כבש את עולם ה-IT בסערה. עסקים, חברות וארגונים, ללא קשר לגודלם, מבססים כיום את תשתית ה-IT שלהם בענן הציבורי, בענן הפרטי וההיברידי. לעומתם, ישנם את אלו הסוברים כי התבססות על מיחשוב ענן איננה מועילה ואף במקרים מסויימים עלולה לגרום לנזקים. לפיכך, ריכזנו עבורכם את רשימת היתרונות והחסרונות […]