מנהל מערכות המידע ומנהל השיווק הם שתי פונקציות נפרדות בארגון, אבל בשנים האחרונות מוצאים את עצמם משיקים יותר ויותר, בנקודות מפגש שונות, שהולכות ומתרבות ונדרשים לשיתוף פעולה ולחשיבה משותפת על מנת לקדם את הארגון לעבר היעדים העסקיים שלו.
לא פשוט למנמ”ר ולמנהל השיווק לשתף פעולה. הם מדברים בשפה אחרת, מנהלים תהליכים בקצב אחר ומגיעים מזוויות ראיה שונות ולפעמים מתנגשות. האינטרסים שלהם לא תמיד חופפים במלואם וכשמשמעויות שיתוף הפעולה כוללות ויתור על תקציבים או הסטתם בין המחלקות, חוסר ההסכמה יכול לתקוע תהליכים ולנטרל את שתי המחלקות.
האינטרס הארגוני, הוא כמובן, ששתי המחלקות יעבדו בשיתוף פעולה מלא, תוך מתן תמיכה הדדית האחד לשני ויקדמו את הנושאים שעומדים על הפרק על מנת להשיג את מטרות-העל של החברה. בפועל, זה כמעט ולא קורה, למרות של “על הנייר” מנהל השיווק והמנמ”ר משתפים פעולה.
להבין את השפה
המנמ”ר ומנהל השיווק לא מדברים באותה שפה. הם משתמשים בעולם מושגים אחר ולמרבה הפראדוקס, למרות ששניהם מועסקים באותה חברה, הם מתנהלים במציאות ארגונית אחרת – כל אחד מזווית הראיה שלו. כדי לשתף פעולה באמת, הם צריכים למצוא את הבסיס המשותף וללמוד את השפה האחד של השני, על מנת להצליח לשלב בין הצרכים של שתי מחלקות.
להבין את הקצב
כל אחד מהמנהלים עובד בקצב אותו מכתיבים לו האילוצים בשטח, שם דגש על נקודות מסויימות על פני אחרות וככלל, מתפקד במערכת סגורה המושפעת מכוחות השוק הרלוונטיים הנוגעים לה. כשמערכות המחשוב צריכות להתאים את עצמן לצורכי השיווק – ולהיפך, ניתן לצפות לחיכוכים ולקשיים הנובעים מחוסר תיאום ומחוסר יכולת לתפקד בסינכרוניזציה הנדרשת.
לוותר לטובת האינטרס הארגוני
תקציבים, הכרה, יוקרה – למרות שבאופן רשמי אף מנהל לא יודה שהשיקולים האלה משפיעים על קבלת ההחלטות, כל אלה מתערבבים בעבודה השוטפת, יוצרים מתח ומכריעים, פעמים רבות בעת קבלת החלטות.
בשורה התחתונה – האחד לא יכול בלי השני
למרות שהמנהלים יודעים זאת, הם עדיין מתקשים להעביר את הסיסמאות לתפקוד שוטף בפועל. אבל רק נכונות לבצע שינויים תוך הכרה בעובדה ששיתוף פעולה אמיתי בין המחלקות יועיל לשתיהן בטווח הארוך, תסייע לארגון לצמוח ולהתפתח.
איך מעבירים את שיתוף הפעולה מהנייר לשטח?
- מגבשים תכנית עבודה מקיפה לשתי המחלקות יחד, אשר לוקחת בחשבון את צורכי השיווק והטכנולוגיה ואת נקודות הממשק ביניהם. התכנית צריכה להיות מפורטת ויורדת לרזולוציה יום-יומית של מטלות לביצוע, נהלים, עדכון ותקשורת בין המחלקות.
- מציבים יעדים משותפים – מדידים וריאלים.
- קובעים לוחות זמנים לבחינה מחודשת של הנהלים ולסקירת התוצאות.
- יוצרים מנגנון תקשורת שוטף בין המחלקות ופועלים ליצירת קשר אישי ואמון ברמת כוח האדם.
כשזה עובד – זה עובד טוב!
כשה-IT עובד במיטבו עבור השיווק ומספק פתרונות חדשניים ויעילים, מזהה הזדמנויות ומשלב חשיבה שיווקית בטכנולוגיה הארגונית, השיווק יכול להציג תוצאות טובות יותר. כשהשיווק מאמץ חשיבה טכנולוגית, מנצל את משאבי הארגון בצורה אופטימאלית ופועל יד ביד עם מנהל מערכות המידע, המנמ”ר יכול להציג את הטכנולוגיה הארגונית במיטבה.
בשורה התחתונה, מודעות ונקיטת פעולות לשיתוף פעולה אמיתי, בשטח, של מנהל השיווק ומנהל מערכות המידע, יקדמו את הארגון בצורה מיטבית להשגת יעדיו האסטרטגיים.
“אדום” מומחית בניהול מתקדם של מערכות מידע ובשימוש בטכנולוגיית מידע לצורך ייעול החברה. אדום רואה את עצמה ITBP – שותף עסקי-אסטרטגי ומגייסת את מערכות המידע לקידום מטרות הארגון בראיית-על ניהולית. פעילותה של “אדום” תפורה ומותאמת אישית לכל חברה ונותנת מענה לצרכים העסקיים-ניהוליים-אסטרטגיים בראיה רחבה ועם מבט קדימה להתייעלות כוללת של הארגון כולו.
רוצה לשמוע עוד? לייעוץ חינם, צור איתנו קשר בטלפון: 052-366-1037
או במייל: Info@adom-it.co.il
ייעוץ אסטרטגי למחשוב ענן
מחשוב ענן הוא מונח שלעתים קרובות נזרק לחלל האוויר בימינו, אבל מה זה אומר בדיוק? בסקירה שלפניכם נזכיר את היתרונות הרבים של מחשוב ענן וכיצד הוא יכול לעזור לעסק שלך. אך במיוחד נסביר מהן התועלות של ייעוץ מחשוב בתחום מחשוב הענן, ואיך זה תורם לעסק. פתרונות מחשוב ברמה האסטרטגית העסקית […]
ניהול ידע ארגוני – מדוע זה כל כך חשוב לארגונים?
ניהול ידע ארגוני – ידע הוא כוח וכאשר הארגון מצליח להשתמש בידע לטובתו ולנצל את הידע שברשותו כדי לקדם את עצמו הידע הופך לנכס של ממש. אך ישנו גם קושי לנהל הרבה ידע שמגיע מערוצים שונים, וכאן מגיעה הטכנולוגיה לעזרה. באמצעות כלים מתקדמים כמו למשל: ניהול מערכות מידע ניתן בימינו […]
מדוע ניהול מערכות תשתית הוא קריטי לעסק שלנו?
מידע הוא כוח בעולם העסקים וזה אומר כי כל עסק צריך לחשוב על נושא המידע. העסקים צריכים לאסוף מידע, לשמור אותו, לאחזר אותו וכמובן לנתח אותו ברמה הגבוהה ביותר שיש. עסק אשר לא יצליח לבצע את הפעולות הללו הוא עסק אשר יכשל. כאן נכנס לתמונה הנושא של ניהול מערכות תשתית […]
מדוע שירותי מחשוב ענן לסטארטאפים הם קריטיים?
מחשוב ענן לסטארטאפים – בתקשורת נראה כי כל ישראלי מקים סטארטאפ ויוצא עם אקזיט של מיליונים, האמת כמובן רחוקה מאוד מכך. הקמת סטארטאפ היא בין הדברים הקשים ביותר והמסובכים ביותר שאפשר לעשות. כאשר אנו מקימים סטארטאפ אנו צריכים לחשוב על אלף ואחד דברים כמו הנהלת חשבונות או פיתוח מוצר. אך […]
מחשוב ענן – יתרונות וחסרונות
תחום מחשוב הענן כבש את עולם ה-IT בסערה. עסקים, חברות וארגונים, ללא קשר לגודלם, מבססים כיום את תשתית ה-IT שלהם בענן הציבורי, בענן הפרטי וההיברידי. לעומתם, ישנם את אלו הסוברים כי התבססות על מיחשוב ענן איננה מועילה ואף במקרים מסויימים עלולה לגרום לנזקים. לפיכך, ריכזנו עבורכם את רשימת היתרונות והחסרונות […]