כשהעובד מביא את הטאבלט מהבית
מעסיקים רבים מתמודדים עם ההתלבטות כיצד להתמודד עם הטכנולוגיה הנגישה והפלואידית. מיילים מהעבודה בסמטראפון, תכניות עסקיות בטאבלט ועובדים שמביאים את המחשב הנייד מהבית לעבודה ובחזרה – לטוב ולרע.
האפשרויות הטכנולוגיות היום מטשטשות את הגבול בין האישי לעסקי. אם פעם המחשבים היו נייחים והמחשב “של העבודה” היה נשאר בעבודה, היום עם שלל האפשרויות הניידות, המצב שונה לחלוטין.
רובם המכריע של העסקים מאפשרים לעובדים להתחבר לרשת במקום העבודה באמצעות המחשב הנייד האישי שלהם, הסמארטפון או הטאבלט וגם להיפך, העובדים לוקחים איתם פעמים רבות את המחשב העסקי הביתה.
המעבר המואץ למחשוב ענן תומך במגמה זו, כשהמידע נגיש מכל מחשב בכל מקום, כך שהחומרה עצמה מהווה רק פלטפורמה.
חשוב להכיר את המגמה הזו, על יתרונותיה וחסרונותיה, על מנת לתת לה מענה הולם בחשיבה האסטרטגית-טכנולוגית הארגונית.
יתרונות
היתרונות משמעותיים במיוחד לעסקים קטנים ובינוניים:
- נגישות גבוהה של העובדים לתכני העבודה מכל מקום וכפועל יוצא, יותר זמינות לעבודה, יותר השקעה בעבודה ויותר תפוקה.
- חיסכון בהשקעה בטכנולוגיה תוך הסתמכות על המכשירים הפרטיים של העובדים.
- עובדים אשר עושים שימוש בטכנולוגיה שהם מעדיפים ומיומנים בה.
- אפשרות לספק לעובדים סביבת עבודה גמישה יותר ושביעות רצון גבוהה יותר.
חסרונות
החסרונות גם הם קיימים:
- בעיות של אבטחת מידע.
- בעיות של אחידות המידע (מגוון רחב של סוגי מכשירים, מערכות הפעלה, תוכנות ומערכות שלא תמיד מסתנכרנות היטב ביניהן).
- בעיות תקשורת אפשריות וקושי בשיתוף המידע.
- חוסר וודאות בסיסי בקיומן של תחנות עבודה. ברגע שהעסק מסתמך על המכשיר האישי של העובד, ברגע שהעובד הולך, הולכת איתו גם תחנת העבודה.
הפתרון
בראש ובראשונה, גיבוש אסטרטגיה ותפיסת עולם מובחנת בדבר המקום שהארגון נותן לשימוש במכשירים פרטיים, תוך הכרות עם כל התועלות והחסרונות של העניין.
בהמשך, הנגשת המידע הרלוונטי לעובדים באמצעות ענן מותאם אישית, תוך ווידוא כי למרות הנגישות של המידע לעובד מכל מקום וגם באמצעות מכשירו הפרטי, השליטה על המידע נשארת אצל החברה ולא במחשב הנייד של העובד או במכשיר החכם שלו.
מתן מענה לשאלות של אחידות בין מכשירים, מערכות הפעלה ותוכנות שונות, סנכרון המידע, שיתוף המידע ואבטחת המידע. היכולת לתת מענה לכל השאלות האלה מאפשרת יצירת נהלי עבודה ברורים בכל הנוגע למכשירים אישיים – כל עסק והמדיניות המתאימה לו.
כיצד?
באמצעות חברת מחשוב שרואה את העסק שלך כמכלול ויוצרת לך פתרונות טכנולוגיים אסטרטגיים תפורים אישית כחלק מתפיסה שאנחנו קוראים לה: ITBP – IT Business Partner. רק חברה שמסתכלת על היעדים העסקיים שלך כחלק בלתי נפרד מהפתרונות הטכנולוגיים שהיא מציעה, יכולה לתת לך מענה טכנולוגי זריז לכל מגמה שמשפיעה על ההתנהלות העסקית אצלך בחברה.
ייעוץ אסטרטגי למחשוב ענן
מחשוב ענן הוא מונח שלעתים קרובות נזרק לחלל האוויר בימינו, אבל מה זה אומר בדיוק? בסקירה שלפניכם נזכיר את היתרונות הרבים של מחשוב ענן וכיצד הוא יכול לעזור לעסק שלך. אך במיוחד נסביר מהן התועלות של ייעוץ מחשוב בתחום מחשוב הענן, ואיך זה תורם לעסק. פתרונות מחשוב ברמה האסטרטגית העסקית […]
ניהול ידע ארגוני – מדוע זה כל כך חשוב לארגונים?
ניהול ידע ארגוני – ידע הוא כוח וכאשר הארגון מצליח להשתמש בידע לטובתו ולנצל את הידע שברשותו כדי לקדם את עצמו הידע הופך לנכס של ממש. אך ישנו גם קושי לנהל הרבה ידע שמגיע מערוצים שונים, וכאן מגיעה הטכנולוגיה לעזרה. באמצעות כלים מתקדמים כמו למשל: ניהול מערכות מידע ניתן בימינו […]
מדוע ניהול מערכות תשתית הוא קריטי לעסק שלנו?
מידע הוא כוח בעולם העסקים וזה אומר כי כל עסק צריך לחשוב על נושא המידע. העסקים צריכים לאסוף מידע, לשמור אותו, לאחזר אותו וכמובן לנתח אותו ברמה הגבוהה ביותר שיש. עסק אשר לא יצליח לבצע את הפעולות הללו הוא עסק אשר יכשל. כאן נכנס לתמונה הנושא של ניהול מערכות תשתית […]
מדוע שירותי מחשוב ענן לסטארטאפים הם קריטיים?
מחשוב ענן לסטארטאפים – בתקשורת נראה כי כל ישראלי מקים סטארטאפ ויוצא עם אקזיט של מיליונים, האמת כמובן רחוקה מאוד מכך. הקמת סטארטאפ היא בין הדברים הקשים ביותר והמסובכים ביותר שאפשר לעשות. כאשר אנו מקימים סטארטאפ אנו צריכים לחשוב על אלף ואחד דברים כמו הנהלת חשבונות או פיתוח מוצר. אך […]
מחשוב ענן – יתרונות וחסרונות
תחום מחשוב הענן כבש את עולם ה-IT בסערה. עסקים, חברות וארגונים, ללא קשר לגודלם, מבססים כיום את תשתית ה-IT שלהם בענן הציבורי, בענן הפרטי וההיברידי. לעומתם, ישנם את אלו הסוברים כי התבססות על מיחשוב ענן איננה מועילה ואף במקרים מסויימים עלולה לגרום לנזקים. לפיכך, ריכזנו עבורכם את רשימת היתרונות והחסרונות […]